Inspiration

Inspiration

Skriv gerne en kommentar...

Klik på feltet "kommentarer" – det kræver ikke et log-in.

Ønsker I at kunne invitere andre ind i bloggen eller modtage besked om, når jeg skriver nye indlæg kræves det, at I er inviteret.

Send en forespørgelse om tilmelding til

invitermiggerne@interessantesteder.dk

så sender jeg en invitation til jer.

Fortæl gerne om bloggen og hjemmesiden til andre.

Denne blog er en del af hjemmesiden http://interessantesteder.dk

God fornøjelse.

Berlin

TysklandPosted by Katja Mon, March 24, 2014 22:31:57

Jeg møder ofte spørgsmål om, hvad man kan se i Berlin. Der er umådelige mange ting at opleve dernede. Her er nogle af de links, jeg plejer at give fra mig i den forbindelsen.

Første guidestips.

Læs også her for flere tips http://interessantesteder.dk/tyskland-berlin/index.html

Touristside for Friedrichshain-Kreuzberg

http://www.tourismus-friedrichshain-kreuzberg.de/index.php?option=com_content&view=article&id=146&Itemid=76&lang=de

Der er flere Sommerbadeanstalt i Berlin. F.eks. denne i Kreuzberg. Find gerne flere på deres hjemmeside

http://www.berlinerbaederbetriebe.de/118.html

Flere af søerne rundt om byen benyttes som badesøer og der er flere friluftbade rundt om i byen. I finder dem via et link på min blog.

Transport med S+U Bahn:

http://www.fahrinfo-berlin.de/Fahrinfo/bin/query.bin/dn?ujm=1

og http://www.fahrinfo-berlin.de/Fahrinfo/bin/query.bin/dn?ld=0.1&seqnr=1&ident=io.0142541.1373755489&OK#focus.

Selv har jeg ikke været i Potsdam, men det stå højt på listen.

Forslag til udflugter

1.

Svømmehalstur

I flot gammel svømmehal, som har overlevet to verdenskrige. Der er ikke meget andet at lave end at svømme, men det er en oplevelse værd alligevel, hvis man kan lide gamle bygninger og at svømme. F.eks. er den store hal dekoreret med to hvalrosser, som hælder vand ud af munden.

Stadtbad Neukölln, Ganghoferstrasse 3, 12043 Berlin

+49 30 6824980 () ‎ · berlinerbaederbetriebe.de

Hvis I går op til Eksstrasse i krydset ved Sonnenalle. Tag bus 104, som kører hver 20 minut ud til Treptower Park. Se hjemmesiden her: http://www.aerenlund.dk/berlin/udflugter2.html (Nederst på siden, med det forrige er også givtigt at læse! Han har en god blog. Ikke alt er lige korrekt, men han er godt på vej J )

Fra parken kan I gå og opleve miljøet eller tag bus 356 eller N65 til Falcken stein strasse og gå ned til Oberbaumbrucke. Læg mærke til sporvognskinnerne og Eastside gallery. Fra den anden side af broen nede ved stationen kan I tage sporvogn nr. 10 til Nordbahnhof. (Se mere i forslag 2)

2.

Check Point Charlie

Museet er MEGET stort, så det kan let tage en hel dag, hvis I skal se det hele. Som jeg husker det er der borde nede i kælderen ved toiletterne og garderoben, så I kunne måske have noget medbragt mad med og holde spisepause, når I er nået halvvejs (f.eks. er færdig med den del der handler om selve muren inde I fortsætter med koldkrigstiden)

Fra Checkpoint Charlie kan I se ”mindeområdet for grænsekontrollen”. Derefter kunne I gå af Zimmerstrasse (husk at lægge mærke til at denne gade nævnes i første del af museet) i vejbelægningen kan I se at I nu nærmest går oven på muren. Nede af denne vej kommer I forbi Trabatterne (jo senere jo bedre, så kan det være, at de ikke er ude at køre), luftballonen og endnu et museumsområde med rester af muren. I må selv tjekke om det er et museum for jer. Vi kom så sent, så vi valgte at se på muren og fortsætte. http://www.topographie.de/en/

Naturkundemuseum Berlin, hvor I kan se dinosaurskelletter, som vi gjorde det i Paris. Det kan anbefales! http://www.naturkundemuseum-berlin.de/ausstellungen/saurierwelt/

Derfra kan man gå til Nordbahnhof og området med minder fra muren (det er et interessant område med et tårn, der er gratis at komme op i og se ned i et område, som viser, hvordan der så ud, dengang der endnu var mur i Berlin.

Selv syntes vi, at det var spændende at komme til Potsdamerplatz med u-banen fra Nordbahnhof og vide at stationen på Potsdamerplatz havde været en spøgelsesstation.

Fra Panoramacafé ved Potsdamer Platz er der en fantastisk udsigt, hvorfra man kan fornemme, hvor muren var. Se side om pladsen på www.interessantesteder.dk

3.

Parken lige ved siden Deutsche Tekniskemuseum er interessant. Pak en madkurv og lad evt. børn lege lidt efter et besøg på museet. Vi har ikke været der med det skulle være godt.

Fra det tekniske museum kan man gå over Anhalter Steg op mod Anhalter Station og tage toget videre eller gå videre til Potsdamer Platz eller Check Point Charlie. (Anhalter Station var en af de største stationer, hvis ikke den største station, i Berlin før anden verdenskrig. I dag er det en ruin)

http://bgerhart.de/liguster/?p=73

4.

Unterwelt (vi nåede ikke derned, men det står på min ønskeseddel) http://berliner-unterwelten.de/tur-1.13.9.html

Det ligger ved Gesundbrunnen Bahnhof. S+U.

Derfra kan man tage til

Stasi-museet http://www.stasimuseum.de/

(S-banen køre til Bornholmerstrasse, hvis I vil se, hvor muren faldt først i 1987.) Neden for Bornholmerstrasse ved broen er der rester af Berlinmuren!

5.

U-bahn kører til Tempelhof. Her kan I slappe af efter en dag på Checkpoint Charlie Museet. Tag gerne rulleskøjter med. Det er ikke unormalt at se Berlinerne kører på rulleskøjter på den gamle landingsbane. Picnic og rulleskøjter, drageflyvning eller lignende. http://www.aerenlund.dk/berlin/muren.html

I kan gå gennem Viktoriapark, hvor der bl.a. er et mindesmærke og et ”vandfald”. http://da.wikipedia.org/wiki/Viktoriapark

Slut evt. turen med en tur i sommerbad Neuköln (med en vandrutschebane) http://www.berlinerbaederbetriebe.de/116.html

6.

En dag i bymidten, hvor I kan gå fra Potsdamerplatz via mindesmærket for de døde jøder (giv jer tid til at opleve dette område), forbi Brandenburger Tor og videre til Rigsdagen. Hvis I har børn med, som mangler en legeplads er der en i parken over for kulturhuset.

http://www.aerenlund.dk/berlin/index.html

I kan holde frokostpause i Tiergarden og se nogle af monumenterne. Hvis I skal op i kuplen på Rigsdagsbygningen, så kan man bestille tid eller komme ca. to timer før og skrives op. Der er sikkerhedskontrol på alle besøgende. (Tiergarden lig med Dyrehaven. Bemærk at når kongen skulle på jagt, så red han med hele sit følge fra sit slot på ”museumsøen” ad Unter den linden ud af Brandenburger Tor og skulle de ud til sin dronnings slot Charlottenburg fortsatte de gennem dyrehaven ud til slottet. Vi stod ved vejkrydset ikke langt fra slottet og kunne se helt ned til Grosse Stein, så det hele giver mening)

Bus 100 kører fra kulturhuset og rigsdagen til Zoologiske garten og Kurfürstendamm. Derfra kan man tage en bus 200 den anden vej til Alexanderplatz. (Galeria, Tv-tårnet, verdensur, modeljernbane m.m.)

eller bus 100 tilbage forbi Brandenburger Tor mod Alexanderplatz.

I kan også vælge at gemme Rigsbygningen til en anden dag og så fortsætte op ad Unter den linden op mod Alexanderplatz. En tur ind på pladsen foran biblioteket/Bebelplatz er oplagt for jer. Her var bogafbrændingen under nazismen og her stod de malede bjørne samlet engang. Læs også denne beskrivelse af turen fra Brandenburger Tor til Alexanderplatz: http://www.aerenlund.dk/berlin/unter_den_linden.html

7.

Charlottenburg – en dag folk med små prinsesser. Spis i parken.

(Evt. en kanalrundfart)

Derfra en tur ud til Olympisk Stadion med en ubahn fra Mierendoffplatz til Bismarkstrasse og videre til Olympiske stadion.

I kan stå af ved U-bahnstation Th. Heuss, hvorfra I kan gå forbi radiotårnet inden I forsætter ud til ud til Olympisk stadion. Gå til S-station Olympiske Stadion og kør med s-banen ind til Zoologiske Garten og tag bus 100 eller 200 til Alexander Platz.

8.

Museumøen/DDR-museet/akvariumet i Radissonhotel, statuen i parken ved tv-tårnet, Det røde rådhus, m.m.

9.

http://www.kinderbauernhof-pinke-panke.de/

Et andet sted for børn http://www.machmitmuseum.de/?article_id=72

Ikke langt fra Bornholmerstrasse: http://www.labyrinth-kindermuseum.de/

10.

KC-lejr lige uden for Berlin

http://www.aerenlund.dk/berlin/sachsenhausen.html

Der er også henrettelsesstedet nord for Berlin, men det ved jeg, at I gerne vil springe over. Det er barsk, men noget man husker.

http://www.gedenkstaette-ploetzensee.de/

Anna Frank, men det ville jeg nok selv hellere se i Holland, hvor hun kom fra. http://www.annefrank.de/

God fornøjelse.

Hilsen

Katja  • Comments(0)//inspiration.interessantesteder.dk/#post48